Mladići: Policija nezakonito uzela novac

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2011, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladići: Policija nezakonito uzela novac

Porodica haškog optuženika Ratka Mladića smatra da je policija nezakonito zaplenila 14.540 evra prilikom pretresa njegove kuće i traži da joj država vrati taj novac, izjavio je advokat porodice Mladić Miloš Šaljić.

"Policija je nezakonito oduzela novac jer je postupala mimo naredbe istražnog sudije kojom su decidirano navedeni zadaci policije - pronalaženje tragova, lekova i medicinske dokumentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji bi mogli da ukažu na boravak i pružanje pomoći Mladiću od strane vlasnika stana ili lica koja u njemu borave", rekao je Šaljić na pripremnom ročištu pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Supruga Ratka Mladića, Bosiljka Mladić, i njegov sin Darko Mladić podneli su tužbu protiv države Srbije kojom u parničnom postupku traže da im bude vraćeno 14.540 evra.

Oni smatraju da novac nije mogao da bude oduzet, jer protiv njih nije pokrenut nikakav postupak i da je država trebalo da dokaže da su pare namenjene za finansiranje Mladićevog skrivanja.

Država je u odgovoru na tužbu osporila pravo Mladićima da podnesu tužbu jer novac nije njihovo vlasništvo, dok je Šaljić sudu priložio potvrde u kojima se, kako je rekao, navodi da je novac oduzet od Bosiljke Mladić i Darka Mladića, što jasno govori o tome ko je vlasnik novca.

Predstavnik Javnog pravobranilaštva nije došao na današnje pripremno ročište.

Sud je pravobranilaštvu ostavio rok od mesec dana da se izjasni o dokazima koje je Šaljić podneo u ime porodice Mladić, a sledeće ročište zakazano je za 7. septembar, kada bi predstavnik države, odnosno pravobranilaštvo trebalo da iznese stav.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.