Mladićevi „jataci još čekaju presudu!

Izvor: Press, 23.Nov.2010, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladićevi „jataci" još čekaju presudu!

Optuženi za skrivanje haškog optuženika Ratka Mladića već devetnaest dana čekaju izricanje presude u Prvom osnovnom sudu u Beogradu! Iako je glavni pretres završen još 4. novembra, presuda nije objavljena jer se čeka da vršilac dužnosti funkcije predsednika Prvog osnovnog suda Tanja Šobat odluči o razrešenju predsednika veća sudija i sudije porotnika u ovom predmetu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />Branilac optuženog Blagoja Govedarice advokat Nebojša Milosavljević izjavio je juče za Press da u svojoj tridesetogodišnjoj praksi nije imao priliku da se susretne sa ovakvom situacijom.
- I dalje nisam dobio nikakav dopis o odluci v.d. predsednika suda. Ne mogu da verujem da se oko ovog predmeta stvorila misterija iako je glavni pretres odavno završen. Ne želim ni da razmišljam o različitim spekulacijama. Mogu samo da kažem da bi izuzeće kao pravni institut trebalo ukinuti. U praksi se gotovo nikada ne dešava da bude izuzet predsednik suda. Takođe, predsednici suda štite autoritet svojih sudija, pa tako i oni u zanemarljivom broju slučajeva bivaju izuzeti - rekao je Milosavljević.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.