Mladićeva odbrana očekuje dalje opstrukcije

Izvor: RTS, 11.Nov.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladićeva odbrana očekuje dalje opstrukcije

Sin Ratka Mladića, Darko, izjavio je da odluka sudskog veća Haškog tribunala da odbaci zahtev za odlaganje presude njegovom ocu predstavlja opstrukciju njegovog prava na lečenje, a odbrana očekuje nove poteze Haga u tom pravcu.
Hag je doneo "čudnu odluku", u kojoj se istovremeno proglašava da nije nadležan, ali i da odbija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zahtev odbrane, iako je ovaj prvostepeni predmet još uvek u nadležnosti Tribunala, a ne Mehanizma (njegovog naslednika), rekao je Darko Mladić, prenosi televizija Republike Srpske.
Sudsko veće Haškog tribunala odbacilo je zahteve odbrane Ratka Mladića u vezi sa njegovom procesnom sposobnošću i pokretanjem postupka protiv glavnog haškog lekara Pola Falkea, kao i odlaganja presude.
Mladićevi advokati zatražili su prošle nedelje da izricanje presude, zakazano za 22. novembar, bude odloženo dok srpski lekari ne utvrde da li je Mladić mentalno i fizički sposoban da učestvuje u procesu.

Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.