Mladić u sudnici, počelo izricanje presude

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2017, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić u sudnici, počelo izricanje presude

Pred Haškim tribunalom će biti izrečena prvostepena presuda optuženom bivšem ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Kako prenosi reporter N1, izricanje presude će trajati najmanje sat i po vremena, ali će zbog Mladićevog stanja odbrana tražiti pauze.

Sudija Alfons Ori čita sažetak i zaključke iz procesa, koji ne predstavljaju deo presude.

Ori govori o zločinima za koje se Mladić tereti, a to su dve tačke za genocid i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pet tačaka za zločine protiv čovečnosti: progon, istrebljenje, ubistva deportacije i prisilno premeštanje, U dodatnih pet tačaka, Mladić je optužen je i za ubistvo, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje talaca, kao kršenje zakona i običaja rata.

Ori je govorio i o prisiljavanu zarobljenika na polne radnje, silovanjima i zlostavljanju.

Sudija navodi da je veće utvrdilo da su zločini počinjeni dok se na teritorij BiH vodio rat, da su ubijani brojni civili, a govorio je konkretno i o ubistvima civila u Sanskom Mostu i gušenju zarobljenika na putu ka logoru Manjača.

Počelo je razmatranje prve tačke optužnice.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Mladić u sudnici, počelo izricanje presude

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2017

Izricanje prvostepene presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji se nalazi u sudnici, počelo je u 10 časova u u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju u Hagu...10.30 - Mladić je uoči izricanja presude rekao da je nevin i da mu "dušu ne mogu uzeti"....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.