Mladić u bolnici iz predostrožnosti, suđenje prekinuto kad mu je pozlilo

Izvor: Blic, 12.Jul.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić u bolnici iz predostrožnosti, suđenje prekinuto kad mu je pozlilo

U nastavku suđenja bivšem komandantu vojske Republike Srpske Ratku Mladiću danas je došlo do nepredviđene pauze, jer je optuženom pozlilo. Portparolka suda Nerma Jelačić rekla je da je Mladić prebačen iz sudnice u bolnicu. "Mladić se nije osećao dobro i prebačen je u bolnicu iz predostrožnosti", rekla je Jelačićeva.

Sudsko veće je na zahtev odbrane Mladića, tokom svedočenja bivšeg službenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za civilna pitanja i političkog savetnika Unprofora Dejvida Harlanda, odredilo pauzu, nakon što je optuženom pozlilo.

Harland je prethodno izjavio da bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić nije imao operativnu komandu nad vojskom u RS, jer su se podređeni oficiri na terenu obraćali Mladiću, iako je o tome postojalo neslaganje Karadžića i Mladića.

Na pitanje zastupnika odbrane Mladića, da li je njegov utisak bio da je Karadžić na terenu imao operativnu komandu nad vojskom RS, svedok Harland je odgovorio da "u stvari nije", dodavši da su o tome postojala "različita gledanja Mladića i Karadžića na Palama".

Povezane vesti: Prvi svedok protiv Mladića govorio o pogubljenju oko 150 muslimana u Grabovici Bramerc: Saradnja Srbije sa Tribunalom nije završena Hag: Da li je Mladić prisluškivao Karadžića? Doktorka svedoči na suđenju Karadžiću, pred sudom i nekadašnji šefovi DB-a Ratko Mladić tražio 15 autobusa za odvoženje Bošnjaka iz Srebrenice

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.