Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić od Haga traži pravično suđenje ili poništenje procesa

HAG - General Ratko Mladić uputio je danas Haškom trbunalu zahtjev za pravičnim suđenjem ili poništenjem procesa.

General Mladić je zatražio uvjeravanja da će Pretresno vijeće, koje odlučuje o njegovoj sudbini, zaštititi njegova prava.

U zahtjevu se traži potvrda da nijedan pojedinac koji je učestvovao u donošenje presude Radovanu Karadžiću neće učestvovati u donošenju presude protiv njega, te da nijedan pojedinac koji je bio uključen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u suđenje Radovanu Karadžiću, nije razgovarao sa bilo kim iz Prvostepenog vijeća o slučaju Mladić, a u vezi sa pitanjima vezanim za njegov slučaj.

General Mladić je zatražio i kopije svih pisanih angažmana koje su zaposleni imali prije nego što su stupili na dužnost u njegovom slučaju.

Zatražen je i detaljan opis svih drugih aktivnosti koje je Pretresno vijeće preduzelo radi obezbjeđivanja pravičnog suđenja optuženom pod pretpostavkom nevinosti.

Ukoliko ovi zahtjevi ne budu ispunjeni, general Mladić zahtijeva poništenje procesa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Haški tribunal: Mladić uputio zahtev za pravednim suđenjem ili poništenjem procesa

Izvor: Blic, 19.Maj.2016

General Ratko Mladić uputio je danas Haškom trbunalu zahtev za pravičnim suđenjem ili poništenjem procesa...General Mladić je zatražio uveravanja da će Pretresno veće, koje odlučuje o njegovoj sudbini, zaštititi njegova prava...U zahtevu se traži potvrda da nijedan pojedinac koji je učestvovao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.