Miting podrške Ratku Mladiću u Zvorniku

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting podrške Ratku Mladiću u Zvorniku

ZVORNIK - Oko dve hiljade ljudi okupilo se danas u Zvorniku na miting podrške Ratku Mladiću i izrazilo nezadovoljstvo zbog hapšenja bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS).

Član Predsedništva Boračke organizacije RS, Željko Lalić poručio je da su borci VRS ponosni što su bili pod komandom Ratka Mladića, braneći svoja ognjišta i nejač.

"Ponosni smo što sa ovoga mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz slobodarskog Podrinja, možemo uputiti reč podrške generalu Mladiću da izdrži ovu nepravdu hapšenja, kao što su borci izdržali sve ratne pobede pod njegovom komandom", rekao je Lalić.

On je ukazao da je obaveza veterana iz Odbrambeno-otadžbinsko rata da srpskoj omladini prenesu tradiciju negovanja otadžbinske borbe i zaštite interesa srpskog naroda i RS.

Predsednik Boračke organizacije Zvornik, Dragan Milošević zatražio je da vlasti RS formiraju poseban račun za odbranu Mladića, kao i svih generala, rodoljuba i patriota koji su sa VRS stvarali svoju otadžbinu.

Milošević je poručio da "zbog sramnog čina hapšenja, predsednik Srbije Boris Tadić, od strane demobilisanih srpskih boraca, nije dobrodošao u RS".

Organizatori mitinga su Republička i opštinska boračka organizacija.

Povezane vesti: Rasmusen: Želimo čvršću saradnju Srbije i NATO Izručenje Mladića će bititajna za sve Porodice ubijenih gardista traže saslušanje Mladića Nijedna haška optužnica nije ukinuta zbog lošeg zdravlja Advokat: Ne verujem da će Mladić doživeti suđenje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.