MOL DANAS  SVEDOČI PROTIV RADOVANA KARADŽIĆA

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOL DANAS SVEDOČI PROTIV RADOVANA KARADŽIĆA

HAG - Saslušanjem novog svedoka optužbe, pukovnika britanske armije Ričarda Mola, danas je, posle tronedeljne letne pauze, u Haškom tribunalu nastavljeno suđenje bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću.

Sudsko veće će sutra ili u četvrtak doneti odluku po zahtevu odbrane da se glavni pretres obustavi na tri nedelje, radi upoznavanja sa sadržajem audio i video kaseta generala Ratka Mladića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zaplenjenih u stanu njegove supruge u Beogradu.

Predsedavajući sudija O-Gon Kvon saopštio je da je veće odlučilo da sa saslušanjem svedoka nastavi danas, jer zahtev odbrane ne utiče na svedoke koje je Tužilaštvo najavilo za ovu nedelju.

Osim Ričarda Mola, nekadašnjeg vojnog posmatrača UN u Sarajevu, Tužilaštvo namerava da ove nedjelje sasluša eksperta britanske vojske za minobacačke projektile Ričarda Higsa, ranije svedoka na suđenju generalu Dragomiru Miloševiću, i istražitelja Tužilaštva Tomaša Blaščika.

Nastavak unakrsnog ispitivanja svedoka Ekrema Suljevića, koji je u toku rata bio pripadnik Odeljenja za konta-diverzionu zaštitu MUP-a BiH, očekuje se krajem meseca.

Karadžiću se u Tribunalu sudi za genocid, zločin protiv čovenosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH od 1992. do 1995. godine.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.