MLADIĆEVA KUĆA NA PRODAJU

Izvor: Kurir, 05.Jun.2010, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MLADIĆEVA KUĆA NA PRODAJU

BEOGRAD - Porodica Ratka Mladića namerava da proda kuću od 180 kvadrata na Banovom brdu i zato je odlučila da od suda zatraži da se general proglasi mrtvim, saznaje Kurir!

Porodica je finansijski iscrpljena; pošto se kuća vodi na generala, a njegova je imovina zamrznuta, Mladići su prinuđeni na ovaj potez. Porodična kuća u ulici Blagoja Parovića na tržištu bi mogla da se nađe ubrzo nakon odluke suda o >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << proglašenju Mladića za pokojnika.

- Postavlja se pitanje za šta će se koristiti taj novac, koji, ako uzmemo cenu kvadrata na Banovom brdu, nije zanemarljiv. Suma za dobijenu kuću mogla bi da dostigne najmanje pola miliona evra, a mogla bi da ode i na milion. Ako se tome doda oko 50.000 evra koji stoje na Mladićevom računu od penzije, kao i druge nekretnine koje porodica poseduje, reč je o ozbiljnom novcu - otkriva naš sagovornik.

Pored kuće od 180 kvadrata na Banovom brdu, porodica Mladić poseduje još dva stana u Beogradu: jedan od 60 kvadrata u ulici Vidikovački venac i drugi od 50 kvadrata u istom naselju u ulici Ratka Mitrovića. Mladići imaju i plac i pčelinjak u selu Pričevići kod Valjeva.

Da Mladići poseduju ove nekretnine u Beogradu, za Kurir je potvrdio njihov porodični advokat Miloš Šaljić. On, ipak, tvrdi da od prodaje kuće nema ništa.

- Oni i ne žive zajedno u toj kući. U njoj je samo Bosa, supruga Ratka Mladića, dok sin Darko živi u stanu - kaže Šaljić.

Sin Ratka Mladića Darko kratko nas je podsetio da ne daje izjave za medije.

I Mladićev biograf i prijateljica Ljiljana Bulatović kaže da sumnja da porodica haškog optuženika namerava da proda kuću.

- Valjda bih ja znala nešto o tome. Ne verujem da je to razlog zbog kojeg oni traže da se Ratko proglasi mrtvim. Mislim da se njihov zahtev bazira na zdravstvenoj dokumentaciji koju imaju - zaključuje Bulatovićeva.

Zamrznuta imovina

Ratko Mladić uredno je primao penziju do novembra 2005, kada mu je, pod pritiskom EU, SAD i Haškog tribunala, ukinuta. Sva njegova nepokretna imovina zamrznuta je stupanjem na snagu Zakona o zamrzavanju imovine haškim beguncima, usvojenog u parlamentu Srbije i Crne Gore aprila 2006. godine.

VIP komšiluk

U neposrednoj blizini kuće haškog optuženika živi dosta poznatih političara i zvezda: Danica i Vuk Drašković, Nebojša Čović, Branislav Đokić, Zdravko Čolić...

Prilikom poslednjeg pretresa Mladićeve kuće, kod njegovog prvog komšije Jovana Hadži Đokića, poznatog hirurga, policija je zaplenila 78.000 švajcarskih franaka i 7.000 evra. Nije poznato da li je ovaj novac korišćen za finansiranje skrivanja Mladića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.