MLADIĆ NIJE BIO U KARAŠU VEĆ NA DRUGOM MESTU

Izvor: Kurir, 05.Okt.2011, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MLADIĆ NIJE BIO U "KARAŠU" VEĆ NA DRUGOM MESTU

Rekonstruisano je kretanje svih drugih haških optuženika i utvrđeno da niko od njih nije tada bio u Karašu, izjavio Vladimir Vukčević

BEOGRAD - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je danas da Ratko Mladić nije bio objektu "Karaš" u kasarni na Topčideru u vreme ubistva dvojice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. godine, kao ni bilo koji drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << haški optuženik.

"Istražili smo kretanje Ratka Mladića i utvrdili da u to vreme nije bio u Karašu, već na drugom mestu", rekao je Vukčević ali nije želeo da precizira na kom. Rekonstruisano je, prema njegovim rečima, i kretanje svih drugih haških optuženika, koji su u to vreme bili u bekstvu, i utvrđeno je da niko od njih nije tada bio u Karašu.

Iako je tadašnja glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte pet dana pre ubistva gardista izjavila da se u kasarni na Topčideru krije Mladić, Vukčević je naveo da je ona "u dosta slučajeva promašila".

"To što kažem da Mladić nije bio tamo, ne znači da ja na bilo koji način delim rezultate prve istrage, za koju smatram da je loše urađena i da je teorija o ubistvu i samoubistvu gardista labava", rekao je Vukčević gostujući na televiziji B92.

On je naveo da Tužilaštvo za ratne zločine podržava predlog punomoćnika porodica ubijenih gardista da se Mladić ipak sasluša na tu temu i kaže d ali ima saznanja o likvidaciji gardista.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukčević: Mladić nije bio u "Karašu" u vreme ubistva gardista

Izvor: Blic, 05.Okt.2011

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je danas da Ratko Mladić nije bio objektu "Karaš" u kasarni na Topčideru u vreme ubistva dvojice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. godine, kao ni bilo koji drugi haški optuženik..."Istražili smo kretanje...

Nastavak na Blic...

Vukčević: Mladić nije bio u Topčideru

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2011

Tužilac za ratne zločine izjavio je da Ratko Mladić nije bio u objektu "Karaš" u vreme ubistva dvojice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. godine

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.