Ljajić: Podvući crtu o saradnji

Izvor: B92, 02.Nov.2009, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Podvući crtu o saradnji

Beograd -- Podrška građana hapšenju Ratka Mladića prepolovljena je posle izručenja Karadžića, kaže za B92 predsednik Saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u sredu dolazi u Beograd gde će razgovarati o saradnji Srbije sa tribunalom. Poseta je značajna jer Bramerc o tome podnosi izveštaj Savetu bezbednosti, ali i EU. Gostujući na B92 Rasim Ljajić je rekao da će dolazak Bramerca biti prilika da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se podvuče crta ispod onoga što je do sada urađeno.

Ljajić tvrdi da niko ne može sa sigurnošću da kaže gde se krije Ratko Mladić, ali da se za njim intenzivno traga.

Ministar Rasim Ljajić koji je i koordinator akcionog tima za hapšenje preostalih begunaca kaže da ne očekuje iznenađenja od posete Serža Bramerca, sa kojim, dodaje, postoji svakodnevna komunikacija.

Razgovori u četvrtak biće prilika da se, pred još jedan izveštaj koji Bramerc podnosi UN-u, "podvuče crta" ispod onoga što je urađeno i da se dogovore potezi za budućnost.

Tvrdnje koje je Bramerc dao uoči dolaska u Beograd, da su Ratko Mladić i Goran Hadžić u Srbiji, Ljajić vidi kao sredstvo pritiska.

Glavnom tuziocu Haškog tribunala, tokom razgovora, biće predstavljeni i rezultati najnovijeg istraživanja koje pokazuje značajan pad podrške građana za hapšenje ratka mladića.

Rasim Ljajić je ponovio da će, ukoliko to kraja godine Mladić ne bude uhapšen, on podneti ostavku u Akcionom timu, jer to smatra moralnim činom.

Ipak, on dodaje da do tada ima još vremena i kaže da se nada da Mladić ipak neće biti uspešniji od svih onih koji ga traže.

Ovde možete da pogledate gostovanje Rasima Ljajića u vestima TV B92.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DW: Bramercova ocena ostaje ista

Izvor: SrbijaNet.rs, 02.Nov.2009

Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc doputovaće u sredu u Beograd, ali ne treba očekivati da će on čuti nešto novo na osnovu čega bi mogao da promeni svoju ocenu saradnje Srbije i Tribunala, ocenio je nemački radio Dojče vele. Ističući

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Ljajić: Bramercova poseta prilika za da se podvuče crta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2009

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je večeras da će poseta glavnog tužioca Haskog tribunala Serža Bramerca biti prilika da se "podvuče crta" i oceni dosadašnja saradnja Srbije sa Tribunalom...Bramerc u Beograd dolazi u sredu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Glavni tužilac Haškog tribunala Bramerc posetiće Srbiju u sredu

Izvor: Southeast European Times, 02.Nov.2009

02/11/2009..BEOGRAD, Srbija -- Glavni tužilac Haškog tribunala za ratne zločine Serž Bramerc posetiće Srbiju u sredu (4. novembra), izvestili su lokalni mediji u nedelju. Tokom dvodnevnog boravka on će se sastati sa predsednikom Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i zvaničnicima odgovornim...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.