Ljajić: Mladić jedini problem

Izvor: B92, 28.Avg.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Mladić jedini problem

Beograd -- Jedino otvoreno pitanje Srbije i Haškog suda je Ratko Mladić i njegovo hapšenje otvara evropsku perspektivu Srbije, kaže Rasim Ljajić.

Zato o toj temi ne vredi više razgovarati i treba sačekati konačni epilog, a to je hapšenje, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić Tanjugu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Mi ne možemo ništa više da kažemo osim tih uobičajenih fraza koje ponavljamo i zbog kojih nas često ismejavaju. S druge strane, ne možemo da kažemo ništa pametnije, jer ne možemo da pričamo da smo bili u ovoj, ili onoj akciji, ili pratimo ovoga ili onoga", rekao je on.

Prema njegovoj proceni, svaki dan Mladića na slobodi za Srbiju je gubitak.

Predsednik Nacionalnog saveta je dodao da Srbija više nema nikakvih problema sa Haškim sudom.

"Jedino nerešeno pitanje Srbije i Haškog tribunala se zove Mladić, čije hapšenje otvara evropsku perspektivu Srbiji mnogo brže nego što se to, možda, sada čini", istakao je Ljajić, koji je i član Akcionog tima za lociranje i hapšenje haških begunaca Mladića i Gorana Hadžića.

Sastanci tog tima se, rekao je on, redovno održavaju i svi organi intenzivno rade na lociranju i hapšenju haških optuženika.

Preostaje da se sačeka epilog, kazao je on, u uverenju da će se to i dogoditi do kraja ove godine, kako je ranije najavljivano.

"Hapšenje Mladića bi Srbiju oslobodilo velikog tereta i u odnosu sa međunarodnom zajednicom", naglasio je Ljajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.