Karadžiću, nema vremena za Mladića!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2010, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžiću, nema vremena za Mladića!

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas odbijanje zahteva Radovana Karadžića za odlaganje suđenja na tri sedmice zbog vremena potrebnog da presluša snimke razgovora Ratka Mladića, koje mu je tužilaštvo dostavilo 4. avgusta, saopšteno je danas iz Tribunala.

U saopštenju se navodi da se tužilaštvo protivi Karadžićevom zahtevu zbog nepružanja dokaza da bi eventualno odlaganje suđenja bilo u interesu pravde.

Suđenje nekadašnjem lideru Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srpske treba da bude nastavljeno 17. avgusta, posle letnje pauze koja je trajala od 26. jula.

Tužilaštvo Tribunala je u obrazloženju odluke navelo da objavljivanje obimnije dokumentacije u toku suđenja nije neuobičajeno i da, tokom razmatranja zahteva za odlaganje, sudsko veće uzima u obzir, između ostalog, prirodu materijala, njegov obim i složenost, jezik, broj dana u sedmici tokom kojih sud zaseda...

Bivši predsednik Republike Srpske zatražio je od Haškog tribunala pre tri dana odlaganje nastavka suđenja, kako bi on i njegov tim branilaca imali vremena da pregledaju trake bivšeg komandanta Vojske RS - audio i video kasete, kompakt diskove i DVD, zaplenjene tokom pretresa u martu stana Mladićeve supruge u Beogradu.

Karadžić je u dve tačke optužen za genocid nad nesrbima u Srebrenici i još sedam bosanskih opština, a u devet tačaka za progon, istrebljenje, ubistva, deportacije, nehumana dela, teror i nezakonite napade na civile i uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u Bosni i Hercegovini (1992-95).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.