Izvor: Medijski istraživački centar, 27.Maj.2011, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski „Aktual“ prvi na svetu imao vest o hapšenju Mladića

Redakcija hrvatskog nedeljnika Aktual,koji uskoro počinje da izlazi, prva je imala informaciju da je Ratko Mladić uhapšen, pošto ju je dobila SMS porukom od osobe s 'najvećim mogućim kredibilitetom', rekao je novinar tog nedeljnika Berislav Jelinić.
'U redakciju Aktuala stigao je SMS od osobe koju bih opisao kao osobu s najvećim mogućim kredibilitetom. Nismo ni trenutka sumnjali u tu informaciju', rekao je Jelinić >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << za hrvatski internet portal Index.hr.
On je dodao da je u SMS poruci pisalo da je u Srbiji uhapšena osoba za koju se osnovano sumnja da je Ratko Mladić i da je u toku DNK analiza. Jelinić, međutim, nije želeo da odgovori na pitanje da li je ta poruka došla iz Srbije.
Novinar portala Busines.hr Darko Baniček rekao je da je taj portal prvi na svetu objavio vest o hapšenju Mladića i to juče u 11.19 časova, a da je ta informacija dobijena od kolega iz Aktuala.
Firma koja je vlasnik dnevnika Business.hr uskoro će pokrenuti nedeljnik Aktual, čije jezgro čine bivši novinari Nacionala.
Inače, u zagrebačkom Jutarnjem listu takođe tvrde da su prvi na svetu objavili vest o hapšenju Ratka Mladića uz navođenje da su se na njih pozvali i vodeći svetski mediji.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.