Holandija odbila ratifikaciju S S P-a

Izvor: S media, 08.Jun.2011, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija odbila ratifikaciju S S P-a

Holandski parlament nije juče prihvatio predlog predsednika Komiteta za spoljne poslove da otpočne proces ratifikacije S S P između Srbije i Evropske unije. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju do sada ratifikovalo 18 od 27 parlamenata država članica EU.

Holandski parlament nije juče prihvatio predlog predsednika Komiteta za spoljne poslove Henka Jana Ormela da otpočne proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Evropske unije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Nažalost, parlamentarna većina nije prihvatila ovaj predlog", rekao je Ormel nakon sednice parlamentarnog Komiteta za evropske poslove na kojem je ovaj predlog iznet.

Državni vrh Srbije sa holandskim parlamentarcima (VIDEO)

Vrata za kanidaturu Srbije ostala otvorena

Holandija odlaže kandidaturu Srbije

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju do sada je ratifikovalo 18 od 27 parlamenata država članica EU.

Holandija je nastavak evropskih integracija Srbije, pa samim tim i ratifikaciju S S P, uslovljavala punom saradnjom Srbije sa Haškim tribunalom, odnosno hapšenjem Ratka Mladića.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.