Hoćemo da nam se selo zove Mladićevo VIDEO

Izvor: B92, 08.Jun.2021, 23:40

"Hoćemo da nam se selo zove Mladićevo" VIDEO

Lazarevo -- Pre 10 godina general Ratko Mladić uhapšen je u selu Lazarevo nadomak Zrenjanina, 26. maja 2011. godine, posle 15 godina bekstva i skrivanja.

Danas je vladala velika tenzija i napetost u ovom selu, u kojem živi veliki broj zemljaka, komšija i rođaka bivšg generala Vojske Republike Srpske.

Meštani su danas po kafanama i kafićima uživo pratili suđenje, a kada je izrečena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doživotna kazna zatvora zavladao je veliki muk.

Niko nije pozdravio odluku suda, a tvrde da će uvek ostati uz Ratka Mladića. Čak žele da svoje selo preimenuju u "Mladićevo".

"Slušala sam i ovo nije pravično", kaže jedna od meštanka, dok se drugi nadovezuje da je trebalo da ga oslobode, jer je on branio svoju zemlju.

"Mi smo Srbi osuđeni uvek na pravdi Boga. Mi smo uvek bili za Mladića i uvek ćemo biti."

Meštani su složni su u osudi celog ovog procesa: "Haški tribunal je kriminal. Svi Srbi su osuđeni."

Pogledajte opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Zrenjanin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.