Hapšenje Mladića neophodno za kredibilitet EU

Izvor: Beta, 10.Jul.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje Mladića neophodno za kredibilitet EU

BERLIN, 10. jula 2010. (Beta-AFP) - Glavni tužilac Haškog tribunala Sergž Bramerc izjavio je da je hapšenje Ratka Mladića "neophodno za kredibilitet Evropske unije", prenosi u subotu nemački dnevnik Velt.

"Bez pravosudnog rada nema pomirenja i stabilnosti na Balkanu i to onda ostaje samo teoretska stvar", ocenio je Bramerc u intervjuu za Velt. Hapšenje Mladića "ostaje test za kredibilitet EU", rekao je tužilac.

Bramerc je rekao da nekim političarima, koji mu kažu da je rat u BiH bio pre 15 godina, da je stabilnost Balkana važna i da treba gledati u budućnost, kaže da treba razgovarati s onima koji su preživeli masakr u Srebrenici. "Za te žrtve, to nije nešto od juče. To je svaki dan", rekao je Bramerc i izrazio zabrinutost što je u "Srbiji oko 65 odsto populacije protiv Mladićevog hapšenja".

"Nije normalno da oni koji se smatraju odgovornim za najozbiljnije zločine na evropskom tlu posle Drugog svetskog rata budu vidjeni kao heroji u jednom delu stanovništva", dodao je Bramerc. U Srebrenici se u nedelju obeležava 15 godina genocida nad više od 8.000 Bošnjaka u leto 1995. godine.


Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc: Hapšenje Mladića neophodno za kredibilitet EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jul.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Sergž Bramerc (Serge Bramertz) izjavio je da je hapšenje Ratka Mladića "neophodno za kredibilitet Evropske unije", prenosi danas njemački dnevnik Velt (Die Welt). "Bez pravosudnog rada nema pomirenja i stabilnosti na Balkanu i to onda ostaje samo teoretska stvar",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bramerc: Hapšenje Mladića neophodno za kredibilitet EU

Izvor: EMportal, 11.Jul.2010, 00:14

Glavni tužilac Haškog tribunala Sergž Bramerc izjavio je da je hapšenje Ratka Mladića "neophodno za kredibilitet Evropske unije", prenosi danas nemački dnevnik Die Welt.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.