Gvozden: Mladić ne bi naredio likvidacije u Srebrenici

Izvor: Cafe.ba, 03.Sep.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvozden: Mladić ne bi naredio likvidacije u Srebrenici

Penzionisani general Vojske Republike Srpske /VRS/ Boško Gvozden rekao je danas na suđenju generalu Ratku Mladiću da je nespojivo sa Mladićevom ličnošću da bi mogao narediti likvidaciju muslimana zarobljenih u Srebrenici u ljeto 1995. godine.

Gvozden, koji je tokom sukoba u BiH bio vezista pri Glavnom štabu srpske vojske, izjavio je pred Haškim tribunalom da Mladić nije mogao komandovati svojim trupama >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << u Srebrenici dok se 16. i 17. jula 1995. nalazio u Beogradu.

Svjedok odbrane je naveo da je imao uvid u mnoga Mladićeva naređenja i da se ni u jednom nije moglo ni naslutiti bilo šta što bi odstupalo od vojnih propisa i međunarodnih konvencija, prenose mediji.

"General Mladić je bio izuzetno sposoban, neko koga bi trebalo uvažavati kao vođu, čovjekoljubiv, druželjubiv i izuzetno, izuzetno strog, što je uslov svih uslova da se obavi zadatak sa što manjim gubicima", rekao je Gvozden.

On je napomenuo da su Mladića, zbog njegove hrabrosti, voljeli borci i dodao da su mu, uoči odlaska u Hag, mnogi rekli "pozdravite generala - to je naš heroj".

Tužioci nisu imali pitanja za Gvozdena, a Mladićeva odbrana biće nastavljena sutra iskazom sljedećeg svjedoka.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.