Gregorijan: Ciljati mrežu podrške Mladiću u BiH

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gregorijan: Ciljati mrežu podrške Mladiću u BiH

SARAJEVO - Bivši prvi zamenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan izjavio je da bi međunarodna zajednica, preduzimanjem mera protiv mreže podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću u Bosni i Hercegovini, pomogla Srbiji da uhapsi odbeglog generala.

"Verujem da ukoliko bi se preduzele mere protiv ove mreže podrške u BiH, to bi naprosto prekinulo dotok pomoći (Mladiću) u Srbiji. Kada bismo to uradili, zadovoljili bismo pravdu i time pomogli demokratskim snagama u Srbiji, snagama >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koje podržavaju vladavinu prava, da uhapse Ratka Mladića", kazao je Gregorijan za sarajevsko Oslobođenje.

Prema njegovim rečima, kada je reč o beguncima među kojima Mladićev slučaj nije izuzetak, članovi porodice su uvek i bez izuzetka uključeni u mrežu podrške.

"Ratko Mladić je iz BiH, iz Kalinovika, i većina njegovog sigurnosnog osoblja je iz tog područja. Veći deo njegove porodice živi u BiH", naveo je Gregorijan.

On dodaje da su neki od članova Mladićeve porodice zaposleni i u organizacijama koje mogu da omoguće da on dobije potrebnu lekarsku pomoć.

"Bivši članovi njegove sigurnosne mreže sada su zaposleni u raznim agencijama za obezbeđenje u RS", naglasio je američki diplomata.

Rafi Gregorijan će posle odlaska iz BiH u američkom Stejt departmentu raditi u Birou za Evropu, zaduženom za borbu protiv korupcije i kriminala.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.