Građani u sarajevskoj Vijećnici prate izricanje presude Ratku Mladiću

Izvor: SandzakPress.net, 08.Jun.2021, 17:39

Građani u sarajevskoj Vijećnici prate izricanje presude Ratku Mladiću

Uskoro će početi izricanje konačne presude ratnom zločincu Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom, a u sarajevsku Vijećnicu pristižu građani koji će pratiti njen prijenos. Mladić je 2017. godine pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a brojni građani koji su preživjeli strahote agresije se nadaju da će ona danas biti potvrđena, a ne ublažena. Današnji gosti sarajevske Vijećnice su građani kojima će se obratiti i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić te Dženana >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Karup Druško u ime Savjeta gradonačelnika za Informativni centar o MKSJ Sarajevo. Organizator je Grad Sarajevo – Informativni centar o Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju. Inače se u sarajevskoj Vijećnici čuva arhiva Haškog tribunala koja se nalazi u Informativnom centru o MKJS Sarajevo. Ona sadržava više od 400.000 dokumenata iz sudskih procesa vođenih pred Haškim tribunalom. Očekuje se da presuda zločincu Ratku Mladiću počne danas u 15:00 sati. On je 2017. godine proglašen krivim za deset od 11 tačaka optužnice. Izvor: klix.ba The post Građani u sarajevskoj Vijećnici prate izricanje presude Ratku Mladiću appeared first on Bosna PRESS. Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Građani u sarajevskoj Vijećnici prate izricanje presude Ratku Mladiću The post Građani u sarajevskoj Vijećnici prate izricanje presude Ratku Mladiću appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Karić o presudi Mladiću: Neka bude pravda pa makar i svijet propao

Izvor: SandzakPress.net, 08.Jun.2021

Građanima koji u sarajevskoj Vijećnici očekuju prijenos izricanja konačne presude ratnom zločincu Ratku Mladiću obratila se gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. Karić je na početku govora pozdravila prisutne te naglasila da je nakon Auswitzcha, Treblinke, Jasenovca, Žutih traka, svijet...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.