Del Ponteovoj za Mladića nuđeno 2,5 miliona evra?

Izvor: Glas javnosti, Beta, 26.Dec.2010, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Ponteovoj za Mladića nuđeno 2,5 miliona evra?

BANJALUKA - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će nadležni organi ispitati da li je neko u Srbiji pružao logističku podršku i štitio haškog optuženika Ratka Mladića.

"Nadležni organi, pre svega obaveštajne agencije, bave se proverom tvrdnji da je jedan bivši visoki državni funkcioner Srbije, koji je bio upoznat sa svim detaljima potrage za Ratkom Mladićem, 2005. godine ponudio bivšoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << glavnoj tužiteljki Haškog tribunala Karli del Ponte na aerodromu u Ženevi Mladića za 2,5 miliona evra", kazala je Snežana Malović za banjalučki Glas Srpske.

Ako je tačno, rekla je ona, da je neko, nudeći za novac određenu vrstu usluga mogao da raspolaže tom vrstom informacija, onda u tome ima elemenata krivičnog dela, zbog čega nadležni organi treba da reaguju na adekvatan način.

Ministarka pravde Srbije dalje je navela da istraga o trgovini organima na Kosovu mora biti sprovedena do kraja, jer je od izuzetne važnosti, kako za međunarodnu zajednicu, tako i za Srbiju.

Ona je ocenila da ovaj predmet može biti test za međunarodnu zajednicu, dodajući da Srbija mora učiniti sve da ostvari punu saradnju, jer je nužno da se utvrdi istina.

"Izveštaj Dika Martija važan je doprinos i veoma je značajan ne samo za istragu i procesuiranje odgovornih za taj monstruozan zločin već i zbog stvaranja jasne i sveobuhvatne slike o svim događajima koji su se odigrali na Kosovu i Metohiji. Izveštaj je na neki način promenio sliku koja je o Srbima stvorena u međunarodnoj javnosti", naglasila je Snežana Malović.

Prema njenim rečima, srpsko pravosuđe učestvuje u istrazi o trgovini organima i vodi predkrivični postupak.

"Naša uloga je da učinimo sve da se utvrdi istina o ovim događajima i da svi oni koji su odgovorni za taj zločin budu procesuirani bez obzira na to da li će se postupak voditi pred međunarodnim ili domaćim pravosuđem", kazala je ministarka pravde Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.