Dačić: Miting SRS-a neće biti zabranjen

Izvor: S media, 28.Maj.2011, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Miting SRS-a neće biti zabranjen

Ministar unutrašnjim poslova Ivica Dačić izjavio da najavljeni miting Srpske radikalne stranke neće biti zabranjen i da policija neće intervenisati ako neko mirno izražava svoje mišljenje. Miting Srpske radikalne stranke u znak protesta zbog hapsenja Ratka Mladića najavljen je za sutra u 19.00 na platou ispred Doma Narodne skupštine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ministar unutrašnjim poslova Ivica Dačić rekao je danas u Mileševi da najavljeni miting Srpske radikalne stranke neće biti zabranjen.

"Mi iz policije ne donosimo odluku o odobravanju mitinga, već po zakonu možemo samo da eventualno zabranimo skup. Imajući u vidu da mi nemamo nameru da zabranjujemo bilo kome da iznosi svoje stavove o odredjenim važnim društvenim i političkim pitanjima, sigurno da se ni skup jedne važne parlamentarne stranke ne može tretirati kao skupovi nekih manje važnih organizacija i udruženja", rekao je

Dačić.

On je rekao da je "stepen bezbednosti podignut na viši nivo" i da je "situacija u zemlji stabilna i policija neće intervenisati ukoliko neko mirno izražava svoje mišljenje, ali je spremna da zaštiti javni red i mir ako to bude potrebno".

Dačić je danas prisustvovao svečanosti osveštenje onnovljenih konaka u manastiru Mileševa.

Mladić ide na ćerkin grob? (FOTO, VIDEO)

Palma: Tači treba da bude cimer Haradinaju u Hagu!

Đukić- Dejanović: Pregledala sam Mladića

Za sutra u 19.00 na platou ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu najavljen je miting Srpske radikalne stranke u znak protesta zbog hapsenja haškog optuženika Ratka Mladića.

Nakon 16 godina skrivanja, najtraženiji haški optuženik, bivši vojni lider bosanskih Srba Ratko Mladić uhapšen je u četvrtak, 26. maja u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

On je pred Haškim tribunalom optužen za genocid i ratne zločine u BiH.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.