DA LI ĆE MLADIĆ BITI PUŠTEN NA PRIVREMENU SLOBODU: Ministarstvo pokrenulo proceduru povodom zahteva za garancije

Izvor: Press, 06.Sep.2017, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI ĆE MLADIĆ BITI PUŠTEN NA PRIVREMENU SLOBODU: Ministarstvo pokrenulo proceduru povodom zahteva za garancije

Ministarstvo pravde već je pokrenulo proceduru povodom zahteva odbrane Ratka Mladića za pružanje garancija Vlade Srbije radi njegovog privremenog puštanja na slobodu iz pritvora Haškog tribunala.
Foto: Tanjug
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je ministarstvo pravde već pokrenulo proceduru povodom zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odbrane Ratka Mladića za pružanje garancija Vlade Srbije radi njegovog privremenog puštanja na slobodu iz pritvora Haškog tribunala.
- Odbrana je uputila zahtev Ministarstvu pravde za pružanje garancija Vlade radi privremenog puštanja generala Ratka Mladića, jer postoji izražena zabrinutost da nema adekvatno medicinsko lečenje, da postoje propusti u lekarskom tretmanu - rekla je Kuburović.
Ona je naglasila da je Ministarstvo pravde već pokrenulo proceduru za dobijanje potrebnog mišljenja od drugih ministarstava, kako bi se u najskorijem roku na Vladi Srbije odlučivalo o pružanju garancija za generala Ratka Mladića koje će biti upućene haškom tribunalu.
Mladiću je u Hagu okončano suđenje i očekuje se izricanje prvostepene presude.
Odbrana je u više navrata zahtevala njegovo privremeno puštanje na slobodu radi lecenja u Rusiji uz garancije te zemlje, ali ti prelozi nisu usvojeni.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.