Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2025, 08:24
Рецепт дана: Џем од зове
Домаћи џем од зове је идеална летња посластица направљена од остатака сирупа, и пружиће потпуно ново задовољство. Уз једноставну припрему, овај џем ће постати ваш омиљени десерт. Ова посластица се може чувати у фрижидеру две до три недеље, а ако су тегле добро затворене и вакуумски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << затворене, чак и два до три месеца.
Фото: Pixabay/Canva
Састојци:
800 грама цветова зове и кришки лимуна
150-200 милилитара сирупа од зове или јабуке
сок од лимуна или вода
175 грама шећера
две кашике ванилиног шећера
Припрема:
Цветове зове и кришке лимуна који су остали од сирупа ставите у шерпу. Додајте шећер, ванилини шећер и сируп. Добро промешајте све састојке, доведите до кључања, оставите да прокључа, затим смањите ватру и кувајте 15-20 минута, повремено мешајући.
Док се кува, све блендирајте штапним блендером док не добијете кремасту текстуру. Ако желите да задржите комадиће лимуна, можете оставити неколико кришки целе. Ако вам се смеса чини превише густом, додајте још мало сирупа или воде. Џем треба да буде мекан, не текућ, а можете додати још шећера или сока да бисте уравнотежили слаткоћу и киселост по укусу.
Припремите тегле и стерилишите их или их прелијте прокуваном водом и исперите са мало алкохола или лимуновог сока. Сипајте џем док је још врућ, а затим чврсто затворите поклопцем.
Пријатно!
Колико протеина је превише протеина за организам? И шта се догађа када претерамо?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Џем од зове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.






