Bramerc će o promeni izveštaja usmeno izvestiti SB UN

Izvor: Studio B, 27.Maj.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc će o promeni izveštaja usmeno izvestiti SB UN

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc usmeno će izvestiti Savet bezbednosti o novim momentima u saradnji Srbije sa Hagom s obzirom na hapšenje Ratka Mladića.

"Tužilac neće menjati svoj izveštaj o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom, budući da je taj dokument već podnet UN, ali će o novim momentima s obzirom na hapšenje Ratka >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Mladica usmeno izvestiti Savet bezbednosti, na sednici zakazanoj za 6. jun", rekao je Bramercov specijalni savetnik Frederik Svinen.

On je objasnio da je to uobicajena procedura u ovakvim slucajevima i da usmeni brifing takođe postaje deo zvanične dokumentacije.

"Mi smo izveštaj već podneli Savetu bezbednosti, tako da ga nećemo ga menjati. On se odnosi na šestomesečni period i strategiju zavrsetka rada Tribunala. Naravno tužilac će usmeno izvestiti SB o najnovijim izuzetno važnim događajima," rekao je on.

Na pitanje da li bi izveštaj imao drugačiji ton da je sada pisan, on je rekao da je hapšenje Mladića izuzetno značajan događaj, što će Bramerc i istaći u izlaganju SB.

"Mi uvek naglasimo da je izveštaj podnet, ali da ima nekoliko nedelja pre sednice SB, " rekao je Svinen.

Kada je reč o proširenju optužnice protiv Mladića, on je podsetio da su predloženi amandmani na optužnicu već podneti Tribunalu prošle godine u maju i rekao da nema nikakvog novog predloga da se optužnica proširi. Sudije imaju prošlogodišnji predlog, objasno je Bramercov savetnik.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.