Bosanac primio australijsko državljanstvo u hali sa slikama Mladića i Karadžića! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 22.Jul.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanac primio australijsko državljanstvo u hali sa slikama Mladića i Karadžića! (VIDEO)

Gradsko veće australijskog gradića Čarls Stjuarta bilo je prisiljeno da se javno izvini nakon što su ceremoniju primanja državljanstva održali u sali ukrašenoj slikama Ratka Mladića i Radovana Karadžića!

Naime, pošto se trenutno popravlja krov na Gradskoj skupštini, sve zvanične ceremonije su premeštene u Srpski kulturni centar „Sv. Sava“. Tako je jedan Bosanac na kraju morao da položi zakletvu pored slika Mladića i Karadžića.
Kako on sam nije želeo pred kamere, njegov prijatelj Samir Hasić izjavio je za lokalnu televiziju: „Bio je to šok za njega. Zapravo, šok je za sve nas, celu zajednicu da su izabrali mesto gde su okačene slike osumnjičenih za ratne zločine.“
Nakon ovog događaja gradonačelnica Kirsten Aleksander se javno izvinila Bosancu koji je tu položio zakletvu.
Njegov prijatelj Hasić kaže da se nada da se nešto slično više neće desiti, a australijski mediji javljaju da je već određena nova sala za polaganje zakletvi. Pogledajte video!

Izvor: radiosarajevo.ba
The post Bosanac primio australijsko državljanstvo u hali sa slikama Mladića i Karadžića! (VIDEO) appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.