Bezbednosne službe podeljene oko Mladića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednosne službe podeljene oko Mladića

BEOGRAD - Bezbednosno-informativna agencija, pod vođstvom novog šefa Saše Vukadinovića, vodi istragu o tome kako je nestala dokumentacija sa otiskom prsta ovog najtraženijeg haškog begunca, ali sprovodi i potragu u službama i policiji kako bi se otkrili insajderi koji opslužuju informacijama logistiku haškog begunca Ratka Mladića, piše "Blic".

Šef Akcionog tima za saradnju sa Haškim tribunalom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rasim Ljajić potvrdio je nestanak Mladićevog otiska prsta i pojasnio da je izgubljen deo dokumentacije koju je Ratko Mladić podneo u svom zahtevu za ličnu kartu u Srbiji, čije je državljanstvo ranije stekao, piše list.

"Ali deo dokumentacije, uključujući i otisak prsta haškog begunca, nestao je" rekao je Ljajić i dodao da Mladić ima naše državljanstvo od 7. 7. 1993. godine, podneo je dokumentaciju sa zahtevom za izdavanje lične karte 1999.godine, te da ta dokumentacija nedostaje.

"Dakle, imamo kopiju lične karte, ali nedostaje dokumentacija sa otiskom prsta, što će biti predmet dalje

istrage", najavio je Ljajić.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović rekao je da je stvar jednostavna.

"Neko je uzeo te dokumente iz kuće u kojoj se to čuva, a gde se čuvalo, ne znam, očigledno neko ko ima pristup toj kući. To govori, između ostalog, da su same službe koje traže Mladića podeljene i da deo jeste za njegovo hapšenje, a drugi nije. To govori i zbog čega se dosad i ne zna gde je on", rekao je Radovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.