Bez osude genocida novi udarac preživelima iz Srebrenice

Izvor: Beta, 31.Mar.2010, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez osude genocida novi udarac preživelima iz Srebrenice

SARAJEVO, 31. marta 2010. (Beta) - Predsednica Udruženja "Srebreničke majke" Hatidža Mehmedović izrazila je u sredu bojazan da je Srbija usvojila deklaraciju o Srebrenici bez reči "genocid" samo da bi dobila "zeleno svetlo na putu ka EU".

Mehmedovićeva je agenciji Beta rekla da žrtve "srebreničkog genocida nemaju ništa od usvojenog dokumenta u Skupštini Srbije ako na njega bude samo prašina padala i ako optuženi za ratne zločine, a najpre Ratko Mladić, nastave slobodno da žive".

"Veće pitanje je kako će se sprovoditi ono što je u tom dokumentu navedeno. Hoće li Srbija uhapsiti optužene za ratne zločine a najpre Ratka Mladića, hoće li uistinu poslati poruku o osudi ratnih zločina ili će ovaj dokument ostati samo mrtvo slovo na papiru bez ikakve akcije", rekla je ona.

Društvo za ugrožene narode za BiH smatra da je usvajanje deklaracije o Srebrenici u Skupštini Srbije bez kvalifikacije genocida novi udarac preživelim žrtvama genocida.

"Smatramo da je licemerno osuditi zločin na način utvrdjen presudom Medjunarodnog suda pravde bez objašnjenja šta je u presudi rečeno", saopštila je predsednica Društva za BiH Fadila Memišević.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez osude genocida novi udarac preživelima iz Srebrenice

Izvor: NaDlanu.com, 31.Mar.2010

SARAJEVO, 31. marta 2010. (Beta) - Predsednica Udruženja "Srebreničke majke" Hatidža Mehmedović izrazila je u sredu bojazan da je Srbija usvojila deklaraciju o Srebrenici bez reči "genocid" samo da bi dobila "zeleno svetlo na putu ka EU". ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Majke Srebrenice: Deklaracija bezvrijedna bez hapšenja Mladića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2010

Predsjednica Udruženja "Srebreničke majke" Hatidža Mehmedović izrazila je danas bojazan da je Srbija usvojila deklaraciju o Srebrenici bez riječi "genocid" samo da bi dobila "zeleno svjetlo na putu ka Evropskoj uniji". Mehmedović je Agenciji BETA rekla da žrtve "srebreničkog genocida nemaju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.