Beograd: Ratko Mladić na plakatima

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Ratko Mladić na plakatima

Beograd -- U danu kada se obeležava godišnjica srebreničkog masakra, u centru Beograda pojavili su se plakati sa likom haškog optuženika Ratka Mladića.

Na plakatima piše: "Đenerale, hvala ti za Srebrenicu". Za sada nije poznato ko stoji iza ovih plakata kojima se veliča zločin u Srebrenici, a na plakatima stoji potpis "srbska akcija, podvig i borba". Plakati se nalaze u Knez Mihailovoj ulici, na autobuskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanicama i podzemnim prolazima po centru Beograda.

Ratku Mladiću se pred Haškim tribunalom sudi upravo za zločine u Srebrenici.

U vreme rata u BIH Srebrenica je bila muslimanska enklava u istočnoj BiH, koja je formalno bila pod zaštitom UN. Tu je bio stacioniran holandski bataljon. Napad na Srebrenicu počeo je 6. jula 1995. i završio se pet dana kasnije ulaskom VRS pod komandom generala Ratka Mladića u grad.

Prema optužnicama Haškog tribunala, vojnici pod komandom generala Mladića su do 19. jula organizovano i sistematski ubili oko 8.000 muslimanskih muškaraca i dečaka. Oko 30.000 žena i dece deportovano je za dva dana.

Niste mogli da ih sprečite da od ovog dana naprave nadgrobni spomenik? Pocepajte barem ovo smeće. pic.twitter.com/qrn1XFSCYb

— Dario Hajrić (@romulian) July 11, 2014

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FOTO: Plakati sa likom Ratka Mladića u centru Beograda

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2014

U danu kada se obeležava godišnjica srebreničkog masakra, u centru Beograda pojavili su se plakati sa likom haškog optuženika Ratka Mladića.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.