Banja Luka: Mladić je heroj

Izvor: Vostok.rs, 01.Jun.2011, 03:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banja Luka: Mladić je heroj

01.06.2011. - Mitingu prisustvovao potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki

U Banjaluci je završen centralni miting podrške komandantu VRS generalu Ratku Mladiću bez incindenata. U 100 autobusa stigli su građani iz svih krajeva RS.

Prema procjeni organizatora na Trgu Krajine u Banjaluci prisustvovalo je desetine hiljada ljudi.

Na mitingu podrške sppskom generalu prisustvovali su bivši borci iz svih gradova i opština i građani RS.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz predložio je na današnjem mitingu u Banjaluci da general Ratko Mladić bude proglašen herojem odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

"Srbi su uvijek branili ono što je njihovo, a tuđe nam nije trebalo", poručio je Ćurguz pred više desetina okupljenih građana koji su došli iz svih krajeva Srpske na miting podrške generalu Ratku Mladiću.

Ćurguz je na banjalučkom Trgu Krajine predložio Vladi Srpske da odmah rebalansom budžeta odredi finansijska sredstva za potrebe odbrane optuženih za ratne zločine u Hagu - bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i bivšeg komandanta Glavnog štaba VRS generala Ratka Mladića i za optužene pred Sudom BiH.

On je predložio da Vlada RS naloži Centru za istraživanje ratnih zločina da odredi stručni tim za odbranu optuženih u Hagu i tim za odbranu optuženih pred Sudom BiH koji bi bio sastavljen od vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti.

Miting je počeo intoniranjem himne "Bože pravde", a građani okupljeni na platou na Trgu Krajine nosili su zastave Srpske, slike generala Ratka Mladića, kao i ratne zastave Vojske Republike Srpske.

Učesnici mitinga nosili su transparente na kojima piše "Rusijo, majko", Srbijo, maćeho", "Tadiću, izdajniče srbskog naroda! VRS", "Generale, osudiše te prije suđenja", "Ja sam Mladić, uhapsi me, Tadiću", "Mladić - simobol srpske slobode" "Tadiću, ljago srpska", "Jasenovac - 700 000 pobijenih je li to genocid?", "Tadiću, ustašo".

Okupljeni građani skandirali su "Tadiću, spasi Srbiju i ubij se" i "Ratko Mladić, Ratko Mladić".

Osim, rukovodstva Boračke organizacije RS, centralnom mitingu prisustvovali su i potpredsjednik Srpske Emil Vlajki, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić, rukovodstvo i poslanici Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini RS, predstavnici SNSD-a i DNS-a, general VRS u penziji Manojlo Milovanović, predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih poginulih i nestalih Nedeljko Mitrović, predsjednik Saveza logoraša Branislav Dukić.

Mitinzi podrške generalu Mladiću su održani i na Palama, Sokocu, Han Pijesku, Foči, Kalinoviku, Nevesinju i Zvorniku.

Izvor: enovosti.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.