Zukorlić pomirio Rasima i Ugljanina

Izvor: Večernje novosti, 21.Dec.2016, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić pomirio Rasima i Ugljanina

Deklaracija SDA i SDP o saradnji posle višegodišnjeg suparništva. Ljajić: Dogovor je brana ekstremizmu i koristan je celoj državi SDA Sulejmana Ugljanina i SDP, čiji je osnivač Rasim Ljajić, potpisali su juče deklaraciju o strateškom partnerstvu, kojom bi trebalo da bude stavljena tačka na višegodišnji sukob ove dve stranke. Iako je dogovorena saradnja i na republičkom nivou, u SDA kažu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << to ne znači da će ubuduće podržavati vlast, niti da će se pridružiti poslaničkoj grupi Ljajićeve stranke. Saradnja dugogodišnjih suparnika, Ugljanina i Ljajića, tumači se i kao odgovor na politički angažman Muamera Zukorlića koji je izgradio bliske odnose sa vladajućim SNS. Ljajić za "Novosti" kaže da ne očekuje da će ga saradnja sa SDA, kao ni sukob sa Zukorlićem, udaljiti od naprednjaka: - Naš savez bi trebalo da bude brana svakoj bahatosti i ekstremizmu u Novom Pazaru, a Zukorlić je glavni remetilački faktor. Mislimo da će ovaj dogovor biti dobar za celu Srbiju jer donosi stabilnost, posebno kad se uzme u obzir da naše dve stranke imaju podršku oko 85 odsto birača u Sandžaku. Kad je reč o republičkom nivou, Ljajić kaže da će sa SDA sarađivati u oblastima u kojima je to moguće, ali da razlike i dalje postoje. Poslanik SDA Enis Imamović kaže da približavanje Ljajićevoj partiji ne znači prelazak u tabor vlasti: - Vlast ne zaslužuje našu podršku, već kritike zbog lošeg odnosa prema Bošnjacima i Sandžaku. Najvažnije pitanje za nas je jedinstvo Bošnjaka na ključnim političkim pitanjima i uspostavljanje pozitivne političke klime i stabilnosti. Prema Imamovićevim rečima, deklaracija podrazumeva dogovor o eventualnoj podršci zakonima i drugim aktima Skupštine i Vlade koji se odnose na prava i položaj Bošnjaka. SAVEZI U PAZARU, SJENICI I TUTINU TOKOM potpisivanja deklaracije navedeno je da će sledeći korak biti sporazum o koalicijama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, kao i da će stranke posebno pratiti izgradnju za ovaj kraj strateških infrastrukturnih objekata: trasu Koridora 11 preko Peštera, obilaznicu oko Novog Pazara, gasovod od Aleksandrovca do Pazara i Tutina, Klinički centar.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ugljanin: Zukorlić je za mene samo bivši muftija

Izvor: B92, 21.Dec.2016

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da deklaracija o saradnji sa SDPS govori o sazrevanju dve etničke strane i biračkog tela...Iako Rasim Ljajić napominje da je jedan od motiva za saradnju s Ugljaninom i Muamer Zurkorlić, lider SDA je u Kažiprstu rekao da ih nije Zukorlić na to...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.