Zlatibor, dečje odmaralište Golija dobilo novu sportsku halu

Izvor: RTS, 05.Avg.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatibor, dečje odmaralište "Golija" dobilo novu sportsku halu

U dečjem odmaralištu "Golija" na Zlatiboru danas je otvorena nova sportska hala u koju je uloženo 34 miliona dinara, a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je cilj da se to odmaralište pozicionira kao važna destinacija za razvoj školskog turizma.
Ljajić je naglasio da je ideja da se privuče što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više dece i sportista mlađih kategorija, a da je to već postignuto svedoče održani odbojkaški i košarkaški kampovi gde je bilo učesnika iz 19, odnosno 25 zemalja.

"U planu je izgradnja saune, slane sobe, teretane i dečje igraonice čime će se zaokružiti turistička ponuda", rekao je ministar.
Dodao je da će odmaralište biti u deficitu sa smeštajnim kapacitetima, da 200 postojećih ležajeva nije dovoljno, te da je neophodno proširenje za još 100 ležajeva.
Za Zlatibor kaže da je jedna od tri top destinacije srpskog turizma, sa "neverovatnim potencijalom za dalji rast i razvoj".
"Vlada Srbije je u protekle dve i po godine ovde investirala 130,5 miliona dinara i planiramo nove investicije u cilju poboljšavanja turističke infrastrukture i ukupne ponude Zlatibora", rekao je Ljajić.
Fokus je, dodaje on, na sportskom turizmu i u narednom periodu će se raditi da se Zlatibor pozicionira kao važno mesto za pripreme različitih sportista.
"Nedostaje fudbalskih terena. Ministarstvo je finansiralo izgradnju jednog, naredne godine će se raditi atletska staza za pripremu atletičara. Imaćemo veći broj atletskih ekipa iz čitavog regiona", naglasio je ministar.
Predsednik opštine Užice Tihomir Petković zahvalio je ministarstvu na investiciji u sportsku halu u koju je uloženo 34 miliona dinara, a površine je 660 metara kvadratnih.
Ministarstvo je za izgradnju uložilo 15 miliona dinara, Užice pet miliona dinara, a dečje odmaralište 14 miliona dinara iz sopstvenih prihoda.
"Objekat je idealan za razvoj školskog, sportskog turizma. Kroz razne projekte u poslednje tri godine u dečje odmaralište je uloženo 80 miliona dinara, a od toga 41 milion je uložilo ministarstvo trgovine, turizma", naglasio je predsednik opštine Užice.
Direktor dečjeg odmarališta Vladan Cuparić kaže da je ministarstvo bilo pokretačka snaga da odmaralište "Golija" od običnog odmarališta preraste u lidera u Srbiji, što se tiče školskog turizma.
"Promenili smo sliku dečjeg odmarališta. Sa izgradnjom hale proširili kapacitete, a već postoji dogovor sa gimnačiraskim savezom da zajedno organizujemo juniorsko prvenstvo u gimnastici", rekao je Cuparić.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.