Vlada o racionalizaciji 8. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2009, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada o racionalizaciji 8. oktobra

BEOGRAD - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić potvrdio je u Beogradu da će se Vlada Srbije na sednici u četvrtak, 8. oktobra, izjasniti o nacrtu zakona kojim će biti omogućeno smanjenje broja u državnoj upravi.

Ministar Ljajić je kazao da je taj zakon predat sindikatima posle sastanka koje su čelnici Saveza samostalnih indikata i "Nezavisnosti" sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nadležnim ministrima u četvrtak.

Sindikati do ponedeljka treba da iznesu svoje amandmane na taj tekst.

"To će biti praksa koju ćemo i dalje primenjivati. Ništa nećemo učiniti bez onih kojih se tiče i sindikati će biti konsultovani", rekao je Ljajić novinarima.

Premijer Cvetković izjavio je ranije danas da bi, prema preliminarnim analizama, državni aparat trebalo da bude smanjen za oko 10 odsto, ali i poručio da oni koji dobro rade svoj posao nemaju razloga da brinu za radno mesto.

"Predviđaju se i otpuštanja, ali otpuštanja isključivo u interesu podizanja efikasnosti državne administracije, lokalnih uprava i čitavog javnog sektora. Uvereni smo da je moguće doći do efikasnijeg javnog sektora sa manjim brojem zaposlenih", izjavio je Cvetković u intervjuu listu "Policija danas".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.