Veliki investitor snimaće banje, možda i kredit za auto-put

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki investitor "snimaće" banje, možda i kredit za auto-put

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je tokom nedavne posete Azerbejdžanu razgovarao o mogućim ulaganjima te zemlje u Srbiju.

Ljajić je najavio da se u februaru sledeće godine očekuje dolazak velikog holetskog investitora koji će obići srpske banje.

Ljajić kaže i da je na sastancima u toj zemlji bilo reči o investicijama u srpsku poljoprivredu, ali i putnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << infrastrukturu vezano za izgradnju autoputa Ruma-Šabac-Loznica.

Razgovaralo se, navodi, i o mogućnosti kreditiranja od strane Azerbejdžana ove deonice u Srbiji.

Ministar je podsetio na, kako je rekao, uspešnu saradnju sa firmama iz te države koje su radile na deonici Koridora 10, deonici od 40 kilometara.

Ljajić je izrazio nadu da će se postići dogovor sa Azarbejdžanom i da će uslovi za kreditiranje deonice Ruma-Šabac-Loznica biti još povoljniji nego za deonicu koju se firme iz te zemlje radile na Koridoru 10.

U Azerbejdžanu su, kaže, održani sastanci sa nadležnima te zemlje, kojima su predstavljeni banjski potencijali Srbije.

"Mi ćemo već u februaru imati posetu jednog velikog hotelijera koji ima svoje hotelske komplekse širom Rusije i Azerbejdžana", rekao je Ljajić.

Privrednici te zemlje su kaže, zainteresovani da ulažu u sektor poljoprivrede, posebno kada je reč o stočarskoj proizvodnji i biljnoj proizvodnji, a u januaru naredne godine očekuje se dolazak zainteresovanih za ulaganje u sektor biljne proizvodnje u Srbiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veliki investitor stiže u Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je tokom nedavne posete Azerbejdžanu razgovarao o mogućim ulaganjima te zemlje u Srbiju...Ljajić je najavio da se u februaru sledeće godine očekuje dolazak velikog holetskog investitora koji će obići srpske banje...DRŽAVA ULAŽE...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.