Valentin Incko u radnoj poseti

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valentin Incko u radnoj poseti

Beograd -- Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Valentin Incko boravi danas u radnoj poseti Beogradu, gde se sastaje sa najvišim zvaničnicima Srbije.

Incko će razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, potpredsednikom Vlade Božidarom Đelićem i s ministrom za rad i socijalnu politiku Rasimom Ljajićem.

Predviđen je i susret sa patrijarhom Irinejom i predstavnicima Sinoda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Incko je pred dolazak u Beograd rekao da očekuje veći stepen saradnje izmedju BiH i Srbije.

"To se već dogadja na polju pravosuđa i konačno postoje odgovarajuće diplomatske veze, ali ono što bih voleo da vidim je direktniji kontakt između državnih institucija Srbije i BiH u pitanjima kao što su integracija u EU, ekonomska saradnja, čime će se graditi primerni odnosi medju susednim zemljama", rekao je Incko za "Novosti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.