Ugljanin očekuje poziv u vladu, Ljajić neće s njim

Izvor: Blic, 20.Mar.2014, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin očekuje poziv u vladu, Ljajić neće s njim

Beograd - Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin očekuje poziv SNS u vladu s obzirom na, kako kaže, dobre izborne rezultate, dok lider SDPS Rasim Ljajić poručuje da neće u vladu sa Ugljaninom, koji ga je u kampanji povezivao sa ubistvima u Sandžaku.

- Ako on (Ugljanin) ostaje pri svojoj izjavi, ostajem i ja pri svom stavu. Više ne želim o tome da razgovaram, niti da pravim političku priču >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - kratko je Tanjugu rekao Ljajić.

Ugljanin, pak, u izjavi Tanjugu kaže da "kao čovek i političar" nema ništa protiv Ljajića, ali ipak ostaje pri stavu da lider SDPS "treba da se obračuna sa ljudima koji su počinili zločine u njegovo ime".

- Da bismo imali pravnu sigurnost, moramo da rasvetlimo političko nasilje i politička ubistva, sva nerasvetljena ubistva u zemlji, a posebno u Sandzaku - rekao je Ugljanin i naglasio da političari moraju strogo da vode računa šta drugi ljudi rade u njihovo ime.

Povodom Ljajićeve izjave da ne želi sa njim u vladu, Ugljanin kaže da je za to "čuo od drugih".

Tvrdi da se u ovom trenutku bavi konkretnim stvarima i da je ključ političkog rada njegove stranke pravna sigurnost i evropska budućnost.

- Ono što Aleksandar Vučić radi u čitavoj Srbiji - vraća ljudima poverenje u državu i pravnu sigurnost - treba da se uradi i u Sandžaku i ja očekujem i Ljajićevu podršku za to - rekao je Ugljanin.

On je ponovio da sud treba da radi svoj posao i dodao da i SDA Sandžaka, u cilju vraćanja poverenja gradjana tog dela Srbije u državu, pokušava da radi svoj.

Ugljanin je naveo i da je i na izborima 16. marta u Sandžaku bilo zastrašivanja i pretnji koje su rezultirale odnošenjem kutija sa biračkog mesta u Muru, navodeći da su to uradile "Ljajićeve pristalice u ime Aleksandra Vučića".

- Mi smo dali do znanja da to nije dobro i mislim da ćemo naći način da se to zaustavi. Ne može niko više da zavodi teror i strahovladu u Sandžaku ni u čije ime, hoćemo da Srbija bude slobodna, a ne da se gradjani plaše izlaska na izbore - rekao je Ugljanin.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ljajiću, ne bacaj mrlju na Vučićevu pobedu

Izvor: Beta OMS, 21.Mar.2014, 12:40

SDA Sandžaka odbaciju klevetu Rasima Ljajića u kojoj je naveo da je lider stranke SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin celu izbornu kampanju vodio protiv Aleksandra Vučića.

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.