U 2015. za robne rezerve 1,1 milijarda dinara

Izvor: Beta, 15.Dec.2014, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U 2015. za robne rezerve 1,1 milijarda dinara

BEOGRAD, 15. decembra 2014. (Beta) - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić izjavio je u ponedeljak da će za robne rezerve u narednoj godini biti izdvojeno 1,13 milijardi dinara, od čega je skoro polovina iznosa predvidjena za nabavku osnovnih životnih namirnica, uključujući i kukuruz.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva trgovine, Ljajić je kazao da će 300 miliona dinara biti izdvojeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << za energente i 350 miliona dinara za opremu za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, za 2015. nije predvidjen otkup pšenice, jer te žitarice ima dovoljno na zalihama, ali će, ako bude potrebno, država izdvojiti sredstva i za tu namenu.

"U robnim rezervama trenutno ima oko 200.000 tona pšenice, a ta količina je dovoljna za dva meseca potrošnje u celoj Srbiji", kazao je Ljajić, naglašavajući da se godinama unazad ova količina pšenice skladišti u silosima za potrebe države.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Najveća ušteda ako sprečimo krađu"

Izvor: B92, 15.Dec.2014

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić izjavio je danas da će za robne rezerve u narednoj godini biti izdvojeno 1,13 milijardi dinara...Od toga je skoro polovina iznosa predviđena za nabavku osnovnih životnih namirnica, uključujući i kukuruz...Kako se navodi na sajtu Ministarstva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.