Srbiji ostaje roming, možda niže cene

Izvor: Mondo, 23.Maj.2018, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji ostaje roming, možda niže cene

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da za sada nema ukidanja rominga i da su moguće samo niže cene.

Foto: MONDO portal.

"Mi bi za početak bili zadovoljni da dođe do snižavanja cena roming usluga između zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije. To je naša realnost u ovom trenutku", rekao je Ljajić za TV Prva. On je pojasnio da je cilj da dolazi do postepenog snižavanja roming usluga, jer su cene u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tri i po puta veće nego u Evropi, a cene za korišćenje interneta i više desetina puta veće.

Ukinut roming u EU i šta to znači za Srbiju

"Ako postoji spremnost unutar EU, a čini mi se da po prvi put postoji spremnost da dođe do postepenog snižavanja cena roming usluga, već naredne godine cena bi mogla da ide na 70 evro centi, a onda 2020., 2021. godine da bude dodatno smanjenje za 20 evro centi", pojasnio je ministar.

Da li će se to i desiti, kako kaže, ne zavisi od Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana, već pre svega zavisi od Evropske komisije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.