SRS: Šešeljev dolazak odložen na zahtev Beograda, zbog posete albanskog premijera

Izvor: Večernje novosti, 11.Nov.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Šešeljev dolazak odložen na zahtev Beograda, zbog posete albanskog premijera

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović negirao je danas da je povratak Vojislava Šešelja odložen jer je to tražio lekarski tim i uz njegov pristanak, navodeći da je lider radikala ostao dan duže u Haškom tribunalu na zahtev Beograda, dok se ne završi poseta albanskog premijera Edija Rame. Srpska radikalna stranka je time u saopštenju reagovala na izjavu potpredsednika Vlade Srbije i šefa Saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasima Ljajića da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je lekarski tim zatražio da se Šešeljev povratak odloži za još jedan dan, kao i da se "Šešelj složio sa zahtevom lekara". Sa Vojislavom Šešeljem niko iz Haškog tribunala, bilo od lekara ili sekretarijata nije čak ni razgovarao na temu kada će se vratiti u Beograd i samim tim, Šešelj se nije mogao saglasiti sa novim odlaganjem povratka u Srbiju niti bi se sa tim ikada složio, rekao je zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović. Takođe, netačno je da je povratak odložen radi prevođenja medicinske dokumentacije kako je najpre saopštio Rasim Ljajić, rekao je Šarović U saopštenju se ističe da su sve tehničke procedure potrebne kako bi Šešelj napustio Pritvorsku jedinicu UN završene u petak 7. novembra, od kada njegov povratak ne zavisi od njega, već isključivo od volje Tribunala i Vlade Srbije. Prema informacijama kojima raspolažemo i onome što je rečeno Šešelju, jedini razlog što predsednik SRS i dalje u Haškom tribunalu je zahtev Beograda da ne bude vraćen u Srbiju dok se ne završi poseta predsednika Vlade Albanije Edija Rame, navodi SRS u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Povratak Šešelja neće destabilizovati zemlju

Izvor: Press, 12.Nov.2014, 10:58

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da povratak lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Srbiju neće destabilizovati zemlju i da se vlada u tom slučaju ponela odgovorno. . "Mislim da dolazak...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.