Rasim Ljajić stabilno, svestan i komunikativan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2022, 10:43

Rasim Ljajić stabilno, svestan i komunikativan

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić koji je jutros teško povređen u saobraćajnoj nesreći, svestan je i komunikativan i pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intezivnog lečenja, saopšteno je večeras iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, gde je Ljajuć hospitalizovan. U toku dana više puta ga je obišao i direktor UKC Niš prof.dr Zoran Perišić.

Prema rečima Perišića, situacija u kojoj se pacijent nalazi podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ozbiljne povrede koje on i ima.

Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu pacijenta, pokazala je da Ljajić ima povrede grudnog koša, povrede rebara i povrede glave ali, u ovom trenutku, njegovo stanje ne zahteva intezivno hiruško lečenje.

Dijagnostika će biti ponovljena posle 24 sata.

U ovako teškim incidentima, kako je dodao Perišić, neke povrede moguće je da se razviju kasnije i zato je dvadesetčetvorosatni neprekidni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna.

Konzilijum lekara koji je formiran u UKC doneće odluku o tome šta je najbolje kada je u pitanju lečenje pacijenta, koji je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen, navodi se u saopštenju UKC Niš.

Ljajić je jutros oko 9 časova, na auto-putu Beograd-Niš doživeo tešku saobraćajnu nesreću, dok je vozač automobila u kojem je bio, predsednik Izvršnog odbora SDPS Branko Gogić, poginuo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rasim Ljajić povređen u saobraćajnoj nesreći, nije životno ugrožen

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2022

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić povređen je jutros u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Ražnja, a njegov vozač je stradao, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Političar Rasim Ljajić povređen u saobraćajnoj nesreći na istoku Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2022

U saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju ujutro (10. april) dogodila kod Ražnja, na istoku Srbije, poginuo je vozač automobila koji je sleteo s puta, dok je Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i osnivač Sandžačke demokratske partije, povređen - prenosi Radio-televizija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.