Put u Evropu novi kurs socijalista

Izvor: Blic, 18.Jul.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Put u Evropu novi kurs socijalista

Nov politički kurs, u kome su na prvom mestu socijalna prava radnika, dolazak stranog kapitala i ulazak Srbije u EU, koji je delom već promovisan ulaskom socijalista u koaliciju sa DS, potvrđen je na jučerašnjoj Skupštini SPS u „Sava centru". Potvrdili su to i gosti, među kojima je u prvom redu sedeo Dušan Petrović, zamenik predsednika DS, Rasim Ljajić, lider SDP, kao i najznačajniji ambasadori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<


Pod sloganom „Nova politika za novo doba" Socijalistička partija Srbije održala je svoju prvu stranačku skupštinu na svoj 19. rođendan. Skup je počeo intoniranjem himne Srbije i Internacionale, a onda je usledio govor lidera Ivice Dačića koji je trajao duže od jednog sata. Nakon toga na video-bimu emitovana je poruka lidera grčkih socijalista i Socijalističke internacionale Jorgosa Papandreua.

- Prošlost ne možemo menjati, ne možemo je ni zaboraviti, ali se od nje ne može ni živeti - rekao je Dačić i naglasio da su izvorni principi SPS-a većinom izdržali test vremena, ali da su neki demantovani ili prevaziđeni. Predsednik SPS-a izjavio je da ta partija nastavlja reforme i da želi da pokaže svima da je moguća i Srbija i Evropa.

Sednici Skupštine SPS-a prisustvovali su i koalicioni partneri SPS-a Dragan Marković i Jovan Krkobabić, bivši predsednik SRJ Zoran Lilić, kao i ambasadori Velike Britanije, Italije i Nemačke i predstavnici ambasada Rusije, SAD i Kine. Na koktel održan posle sednice Skupštine direktno iz Egipta stigao je i predsednik Srbije Boris Tadić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.