Izvor: B92, 26.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u Novom Pazaru

Novi Pazar -- Jutros oko 6 sati došlo je do pucnjave u Novom Pazaru. Istražni sudija u Novom Pazaru Ćamil Hubić izjavio je večeras da su do sada uhapšene dve osobe.

"Policija je privela i odredila pritvor za Seada Nezirovića i Muamera Mujanovića iz Novog Pazara", rekao je Hubić agenciji Beta. On nije mogao da precizira da li su Nezirović i Mujanović aktivisti Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića ili Bošnjačke liste Sulejmana Ugljanina.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Pucnjava se dogodila dok je grupa aktivista lepila predizborni materijal.

Dok Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića za pucnjavu optužuje Stranku demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, iz SDA tvrde da je reč o obračunu "dve narko kriminalne grupe, članova obezbeđenja Rasima Ljajića i glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića".

SDA, koja na predstojećim lokalnim parlamentarnim izborima nastupa u "Koaliciji Bošnjačka lista za evropski Sandžak" je u saopštenju navela da su se iz te dve zavađene grupe izdvojili Emil Skrijelj zvani Bugi i još jedno neidentifikovano lice pucajući na automobil u okretu u kome su se nalazi njihovi aktivisti.

"SDP Rasima Ljajića koju ovih dana potresa težak raskol ponovo pokušava da oružjem seje strah po Novom Pazaru ne bi li na taj način zaplašila građane", navodi se u saopštenju SDA.

U saopštenju koje je dostavio SDP, navodi se da je to "samo još jedan u nizu incidenata s namerom da SDA ostane na vlasti jer je izgubila podršku u narodu i potrebna im je još jedna tragedija da bi ostali na vlasti".

"11 čaura dva kalibra"

Istražni sudija Okružnog suda u Novom Pazaru Ćamil Hubić rekao jeda je na mestu gde se jutros oko šest sati dogodila pucnjava, u kojoj nema povređenih, pronađeno 11 čaura dve vrste kalibra.

On je naveo da se incident dogodio na mestu u čijoj blizini su u tom trenutku aktivisti Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića lepili plakate.

Hubić je rekao da se, sudeći prema mestu na kome su pronađene čaure, incident dogodio na raskrsnici ulica Prvomajske i Rasima Halilovića.

SDP tvrdi da zna ko su počinioci ali da u cilju istrage ne želi da otkriva njihova imena.

SDA je pozvala građane da ne nasedaju na provokacije, kako se navodi, kriminalnih bandi i da sačuvaju mir.

I SDA i SDP podsećaju na lokalne izbore iz 2006. godine kada je na jednom od biračkih mesta ubijen odbornički kandidat Ugljaninove koalicije Ruždija Durović, a njegov sinovac ranjen.

Za ubistvo Durovića kasnije na petnaestogodišnju robiju osuđen je Ersad Gegić za koga SDA tvrdi da je bio Ljajićev telohranitelj.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.