Problemi sa digitalizacijom manji od očekivanih

Izvor: Akter, 02.Jun.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi sa digitalizacijom manji od očekivanih

Ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije, Rasim Ljajić izjavio je danas da je nemoguće da 300.000 žitelja Šumadije i zapadne Srbije nema digitalni TV-signal, a da je moguće da postoje problemi, ali su oni mnogo manji nego što se očekivalo i da svakodnevno će se prevazilaziti

Povodom informacije da gledaoci koji primaju TV-signal s novog, digitalnog TV-predajnika na Rudniku, nisu juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i jutros mogli a gledaju program, Ljaljić je danas posetio Gornji Milanovac da bi lično sagledao probleme.

Agencija Beta koja je objavila vest da građani nemaju digitalni TV signal, ponudila je ministru da poseti domaćinstva koja nisu imala signale, prodavnice set-top boksova gde su ih građani vraćali reklamirajući da su neispravni, i TV servis koji se bavi njihovom ugradnjom.

Ljajić je prihvatio da poseti TV servis "Miko" i, kada je vlasnik Milorad Glišović, počeo da priča da pre pet-šest dana nije bilo signala, ministar ga je prekinuo i rekao da je to normalno. Ne sačekavši da Glišović završi do kraja, Ljajić se okrenuo i otišao, pozivajući snimatelje da sačuvaju snimak ove izjave.

Novinar Bete je zamolio ministra da čuje do kraja izjavu i da se lično uveri da i u tom trenutku kod Glišovića nema digitalnog TV-signala s Rudnika, ali je Ljajić rekao da će novinara tužiti zbog dezinformisanja, kao i Agenciju Beta.

Ministar je izjavio da će proces digitalizacije u Srbiji biti završen 7, umesto 17. juna kako je bilo planirano, a da će biti sela koja i dalje neće moći da primaju signal, ali to treba prijaviti, te će ekipe odmah doći i rešiti problem.

Na pitanje novinara šta će biti s gledaocima koji nisu u mogućnosti da kupe uređjaje set-top boks, Ljajić rekao da je podeljeno 160.000 vaučera za njihovu nabavku, i pozvao sve da se jave lokalnim službama kako bi im se pomoglo da i oni gledaju TV program.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ljajić: Problemi sa digitalizacijom manji nego što se očekivalo

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2015

Ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije, Rasim Ljajić izjavio je danas da je nemoguće da 300.000 žitelja Šumadije i zapadne Srbije nema digitalni TV-signal, a da je moguće da postoje problemi, ali su oni mnogo manji nego što se očekivalo i da svakodnevno će se prevazilaziti...Povodom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.