Osnivački kongres krajem oktobra

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivački kongres krajem oktobra

"Osnivački kongres nove stranke, koju SDP planira da formira sa drugim strankama slične orijentacije, mogao bi da bude održan krajem oktobra, ili početkom novembra", najavio lider SDP-a i ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.

"Smatramo da s jedne strane ima prostora za ukrupnjavanje na našoj političkoj sceni, a s druge da je SDP pokazala da ima kapacitet za delovanje na nivou cele Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u šta nas uveravaju i rezultati nedavno održanih lokalnih izbora", rekao je Ljajić.

"Još je rano da govorimo kako će ovi razgovori biti okončani, ali sasvim je sigurno da će stranka biti profilisana kao socijaldemokratska i funkcionisati na četiri osnovna principa - sloboda, pravda, jednakost i solidarnost", istakao je on.

Ljajić je naglasio i da, ako govori o svom ličnom statusu, sebe ne vidi u nekoj budućoj vladi.

"Dovoljno sam bio u vlasti i bolje da napravim pauzu jer postoji objektivna opasnost da dodje do prezasićenja. Već devet godina sam na neki način u vlasti i to je, bar za mene, jasan signal da bih morao i sebe i druge da poštedim svog daljeg učešća u izvršnoj vlasti", rekao je Lajić.

Na pitanje da li su pokretanju inicijative za proširenje stranke prethodili razgovori sa DS-om, on je naveo da je bilo preliminarnih razgovora, ali da suštinski razgovori tek predstoje i dodao da šta god bude odlučio "neću ništa uraditi što je protiv DS-a, i zato mi je od svih najvažniji razgovor sa njima".

Ljajić je istakao i da će SDP u sandžačkom regionu nastaviti da samostalno deluje, ali će na republičkom nivou biti deo šire koalicije i izbornog saveza.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.