Akcijaši regiona u Vrnjačkoj Banji

Izvor: Blic, 27.Jun.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcijaši regiona u Vrnjačkoj Banji

U Vrnjačkoj Banji danas je otvorena Omladinska radna akcija na kojoj učestvuju omladinci i volonteri iz svih bivših jugoslovenskih republika, koji će raditi na uređenju korita Lipovačke reke.

Na tronedeljnoj ORA pod nazivom "Vrnjačka Banja 2011" učestvuje oko stotinu volontera i omladinaca, u okviru tri brigade od kojih su dve iz Vojvodine, dok jednu čine učesnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

Otvarajući ORA, ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić rekao je da je 2011. proglašena godinom volonterskog i dobrovoljnog rada i da ova akcija podseća na nekadašnje radne akcije, ali da je i dobar primer kako je i danas moguće organizovati društveno koristan rad.

Ljajić je rekao da nije želja da se reafirmiše bratstvo i jedinstvo, nego samo da odnosi medju ljudima budu normalni.

Brigadiri će biti smešteni u Domu učenika u Vrnjačkoj Banji.

Poslednja radna akcija u Vrnjačkoj Banji je održana 1980. godine.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ORA u Vrnjačkoj Banji

Izvor: RTS, 27.Jun.2011

Posle 30 godina, u Vrnjačkoj Banji ponovo organizovana Omladinska radna akcija "Vrnjačka Banja 2011". Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić otvorio je akciju koja će trajati tri nedelje, a na njoj učestvuju omladinci iz svih nekadašnjih republika...Stotinak volontera iz svih bivših jugoslovenskih...

Nastavak na RTS...

Otvorena ORA “Vrnjačka Banja 2011”

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2011

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić danas je u Vrnjačkoj Banji otvorio Omladinsku radnu akciju na kojoj učestvuje više od stotinu brigadira iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Hej, haj, brigade...

Izvor: Politika, 27.Jun.2011

Omladinska radna akcija u Vrnjačkoj Banji trajaće tri nedelje. – U brigadama i momci i devojke iz bivših jugoslovenskih republika..Vrnjačka Banja – „Jedan drugarski pozdrav za ministra! Zdravo, zdravo, zdravo”, odjeknulo je juče, kao pre tri decenije, na Crkvenom brdu iznad Vrnjačke Banje,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.