Ne moram da budem u vladi ako je cena podrška Miloševiću

Izvor: B92, 21.Avg.2016, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne moram da budem u vladi ako je cena podrška Miloševiću"

Beograd -- Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da nije imao nikakvu nameru da polemiše sa potpredsednikom vlade Ivicom Dačićem.

Ljajić je rekao da su on i njegova stranka samo izneli svoj stav o podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću.

"Mi smo se samo usprotivili inicijativi da se Miloševic >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rehabilituje. Borio sam se protiv Slobodana Miloševica i bio sam clan DOS-a. Koliko god da sam doprineo njegovom padu, na to sam veoma ponosan. Ja ne moram da budem u vladi ako je cena podrška Miloševicu", rekao je Ljajić za "Blic" povodom današnje Dačićeve izjave.

Govoreci o Slobodanu Miloševicu, Dačić je danas na konferenciji za novinare kritikovao Vuka Draškovica i Rasima Ljajica, koji su se prethodnih dana usprotivili inicijativi SPS-a da se bivšem predsedniku Srbije podigne spomenik.

"Stranka Rasima Ljajića govori protiv mene, a svi se oni kriju iza Vučića", ocenio je Dačić.

Prema njegovim rečima, to bi bilo isto kao kada bi obnovio zahtev za smenu Ljajića jer je, kako je Dačić istakao, u čitulji Aliji Izetbegoviću naopisao "dragi predsedniče". "Moj predsednik je barem bio Milošević", dodao je Dačić.

"Izjavom da sam protiv podizanja spomenika Miloševicu nisam hteo da polemišem sa Ivicom Dacicem. Ako je to njega pogodilo, meni je žao. On se njega ocigledno nije odrekao, pa me sada pricom o citulji Aliji Izetbegovicu, koja je odavno poznata, primitivno napada", kaže Ljajić.

Ljajić kaže da je ponovno otvaranje price o citulji Aliji Izetbegovicu "nizak udarac Daćića"i da svi znaju svi znaju kako je objavljena ta citulja i da je on nije pisao.

"Čim je izašla, ja sam se ogradio od teksta koji je stajao u njoj. Nisam ja napisao "dragi predsednice", vec moj prijatelj iz "Avaza", koji je samo prepisao susednu citulju", objašnjava Ljajić.

On podseca da je u SDA Alije Izetbegovica bio do pocetka devedesetih.

"Bio sam tamo dok je ta stranka postojala na teritoriji cele Jugoslavije, a kada se SFRJ raspala, izašao sam iz nje", naveo je Ljajić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ljajić: Dačić se nije odrekao Miloševića

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2016

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je danas da nije imao nikakvu nameru da polemiše sa potpredsednikom vlade Ivicom Dačićem, već da su on i njegova stranka samo izneli svoj stav o podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću..."Mi smo se samo usprotivili inicijativi da se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.