Najava uspešne sezone

Izvor: Akter, 26.Jun.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava uspešne sezone

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će ovogodišnja letnja sezona biti jedna od najuspešnjih, na šta ukazuje porast broja gostiju od početka godine na Zlatiboru od 25 odsto

Prisustvujući otvaranju letnje sezone u planinskom centru Tornik kod Zlatibora, Ljajić je istakao da Ministarstvo turizma čini sve da poboljša turističku infrastrukturu i pozvao sve lokalne turističke organizacije da se prijave na konkurs ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za dobijanje bespovratnih sredstava.

Ljajić je rekao i da je do 30. juna otvoren konkurs za hotelijere i ugostitelje za učestvovanje u projektu dobijanja vaučera za one koji žele odmor da provedu u Srbiji.

Za vaučere se do sada prijavilo 22 hotela i ugostiteljskih objekata. Očekujemo još veći odziv do kraja meseca, a nadamo se da će i interesovanje gradjana biti veliko, rekao je

Ljajić.

On je istakao da se prvi put o turizmu u Srbiji govori na način koji je primeren mogućnostima i kapacitetima koje posedujemo i da je ovo samo početak realizacije ozbiljnih projekata u ovoj oblasti.

Jedan od tih projekata je izgradnja panoramske gondole od Zlatibora do Tornika, koju će pomoći ministarstvo, kazao je Ljajić.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će izgradnja gondole početi 19. avgusta.

Rok za završetak radova je godinu dana, a vrednost investicije je 14 miliona evra, saopštio je Stamatović.

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić istakao je na otvaranju letnje sezone na Torniku da Skijališta aktivno rade na promociji svih domaćih destinacija u okviru kampanje TOS "Moja Srbija".

Odlučili smo da ove sezone damo još jedan doprinos razvoju domaćeg turizma i svim donosiocima vaučera damo popust od 10 odsto na sve sadržaje u našim planinskim centrima, rekao je Ljevnaić.

Ski centar Tornik u toku letnje sezone biće otvoren svim danima osim ponedeljka i utorka od 11 do 17,30 časova.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ljajić: Cilj Vlade da do kraja godine privuče više od 100 kompanija iz Turske

Izvor: SandzakPress.net, 26.Jun.2015

Srbija – Kompanija za proizvodnju bijele tehnike Beko iz Turske otvorila je u Beogradu kancelariju, koja će biti njen centar za regionalno poslovanje, u kojoj će biti zaposleno više od 100 ljudi u narednih pet godina. Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.