Ljajić u Turskoj o investicijama i realizaciji projekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić u Turskoj o investicijama i realizaciji projekata

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Bursi sa potpredsednikom Vlade Turske Hakanom Čavušogluom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i realizaciji infrastrukturnih projekata i pozvao turske kompanije da ulažu u Srbiju.

Tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čavušoglu je rekao da su poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i razgovori sa predsednikom Aleksandrom Vučićem otvorili novu etapu u odnosima dve zemlje, dodavši da će realizacija svih projekata koji su dogovoreni tokom predsedničke posete započeti već na proleće, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ljajić je kao ilustraciju unapređenih odnosa istakao činjenicu da je robna razmena između dve zemlje već za prvih 11 meseci prošle godine premašila rekordnih milijardu američkih dolara.

"To je za 21 odsto više nego u 2016. godini, a s obzirom na to da će već ovog meseca biti potpisan novi sporazum o podsticaju i zaštiti investicija, kao i dolasku novih ulagača iz Turske, u ovoj godini se očekuje još veći rast spoljnotrgovinske razmene, a posebno našeg izvoza u Tursku", rekao je Ljajić.

Na sastanku u udruženju privrednika Rumelisaid u Bursi, koje okuplja poslovne ljude poreklom sa prostora bivše Jugoslavije, Ljajić je pozvao turske kompanije da ulažu u Srbiju, jer Beograd postaje središte za investicije iz Turske u region Zapadnog Balkana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić u Bursi: Već se vide bolji ekonomski odnosi s Turskom

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2018

Ministаr trgovine, turizmа i telekomunikаcijа Rаsim Ljаjić sаstаo se u Bursi sа potpredsednikom Vlаde Turske Hаkаnom Čаvušogluom, sа kojim je rаzgovаrаo o unаpređenju ekonomskih odnosа dve zemlje i reаlizаciji infrаstrukturnih projekаtа...Kako je saopšteno iz ministarstva,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.