Ljajić sa katarskom delegacijom o investicijama

Izvor: RTS, 30.Okt.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić sa katarskom delegacijom o investicijama

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa predstavnicima državno-privredne delegacije Katara sa kojima je razgovarao o mogućnostima novih katarskih investicija u Srbiju.
Rasim Ljajić je, nakon sastanka u Vladi, istakao da je u poseti Srbiji do sada najbrojnija delegacija koja je došla iz Katara, a koju čini veliki broj finansijskih institucija, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Katarski razvojni fond (QFFD) i Katarski investicioni fond (QIA).

Govoreći o značaju katarske delegacije, ministar je ukazao da je Katarski investicioni fond (QIA) vlasnik fudbalskog kluba Pariz Sen Žermen, kao i da ima udeo u vlasništu aerodroma Hitrou u Londonu. 
Predstavnici katarske delegacije koju su činili i privrednici, zainteresovani su, kako je ministar naveo, za investicije u brojne sektore – u oblasti poljoprivrede, turizma, odnosno hotelijerstva, kao i da investiraju u banje. 
"Verujem da u oblasti energetike takođe postoji mogućnost za saradnju. Razgovarali smo o formiranju zajedničkih preduzeća u tom i nekim drugim sektorima", rekao je Ljajić, navodi se u saopštenju ministarstva.

Dodao je da su predstavnici delegacije izrazili spremnost i da kreditiraju projekte iz oblasti zdravstva i prosvete. 
"Nadam se da će tokom boravka ovde dobiti od nadležnih ministarstava i drugih institucija konkretne projekte kako bi mogli da razgovaramo o realizaciji svih ovih dogovora", rekao je Ljajić.
Delegacija Katara boravi u četvorodnevnoj poseti Srbiji tokom koje će se susresti sa predstavnicima Vlade Srbije i drugih državnih institucija, kao i privatnog sektora.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.