Ljajić: Zemlja u krizi, neophodan socijalni dogovor

Izvor: Blic, 29.Mar.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Zemlja u krizi, neophodan socijalni dogovor

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas u Kraljevu da se Srbija nalazi u takvoj krizi da je neophodno postići društveni konsenzus sa sindikatima i poslodavcima o socijalnom programu.

- Predstoje nam teški pregovori oko svake reči u tekstu socijalnog sporazuma. Nikako ne želimo da on bude nerealan spisak lepih želja, već da istakne probleme sa kojima se privreda suočava i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predloži mere za prevazilaženje posledica ekonomske krize - rekao je Ljajić.

On je ocenio da su najveće žrtve tranzicije radnici u realnom sektoru koji primaju minimalac, ne primaju plate ili su čak ostali bez posla.

- Svi ćemo se složiti da su plate male u javnom sektoru, ali su male i u privredi. Nije tačno da je juče pokrenuti dijalog rezultat štrajkova zaposlenih u javnim službama. Još pre dva meseca smo na kolegijumu Socijalno-ekonomskog saveta dogovorili da idemo u pravcu necega sto bi se zvalo socijalni sporazum - rekao je Ljajić.

On je kazao da je socijalni dijalog u lokalnim sredinama na još nižem nivou nego što su razgovori na nacionalnom nivou i naglasio da bi socijalni sporazum morao da bude primenljiv na svim nivoima i koristan za sve zaposlene u Srbiji.

"Britiš ameriken tobako" pomaže izgradnju kuća u Kraljevu

Ljajić je danas u Kraljevu uručio ključeve stana porodici čija je kuća srušena u zemljotresu, koji je finansirala kompanija "Britiš ameriken tobako”, dok je ključeve drugog stana, takođe, donacija ove kompanije uručio predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.